Ontspanningsmassage

 

Wat is een ontspanningsmassage?


De ontspanningsmassage is een van de meest bekende massagevormen en ondertussen al duizenden jaren oud. De basis van deze massage is de geest en het lichaam tot rust brengen.

Een ontspanningsmassage draagt bij aan een betere gezondheid van lichaam en geest.
De ontspanningsmassage heeft niet als doel je dieper gelegen spieren te herstellen maar werkt in de buitenste huidlagen. Het tempo en de druk tijdens de ontspanningsmassage liggen ook lager.

 

Voor wie is een ontspanningsmassage bestemd?


De ontspanningsmassage is in de eerste plaats een zachte en rustige massage bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor ontspanning. Een regelmatige ontspanningsmassage werkt ook preventief omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren. Dit kan een herhaling van klachten voorkomen.

Waarom een ontspanningsmassage?


De redenen voor een ontspanningsmassage zijn erg uiteenlopend en verschillen van persoon tot persoon. De meerderheid van al diegenen die regelmatig zo'n massage laten uitvoeren zoeken ontspanning en willen in de eerste plaats hun stress verminderen. Stress kan de oorzaak zijn van de meest uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals:
- Pijn en chronische pijn.
- Stijve en pijnlijke spieren.
- Alle soorten rugpijn.
- Hoofdpijn en migraine.
- Nek en schouderklachten.

Een ontspanningsmassage kan verlichting brengen en de pijn doen verzachten en in sommige gevallen zelfs (tijdelijk) verdwijnen.

 

Soepel en ontspannen lichaam.


Een ontspanningsmassage kan uiteraard ook werken zonder dat je fysieke klachten hebt. Naast de reeds vernoemde voordelen, zorgt een ontspanningsmassage namelijk ook voor het herstel van het zelf genezend vermogen van ons lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in de voorbije periode werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust. De massage werkt ook preventief en zorgt dat stress en vervelende situaties makkelijker los gelaten kunnen worden in het lichaam.

Soms leert zo'n massage ons dat spieren strakker, vaster en harder aanvoelen, wat vaak weer het gevolg is van langdurig belasten van steeds dezelfde spieren of spiergroepen, van lange tijd aanhouden van dezelfde houding, bijvoorbeeld kantoorwerk of veel in de auto zitten.

 

Wat doet een ontspanningsmassage met lichaam en geest?


- Een betere bloedcirculatie.
- Zuivert je lichaam door afvalstoffen sneller af te voeren.
- Sneller spierherstel.
- Tegen depressie werken.
- Herstelt spierkrampen en geeft je verloren spierkracht terug.
- Maken verkrampte spieren weer los.
- Zorgt voor meer beweeglijkheid.
- Geeft je extra energie.
- Vermindering van stress.
- Minder vermoeid gevoel.

 

Product Prijs
Massage 30 minuten € 49,50
Massage 60 minuten € 75,50
Massage 90 minuten € 127,50