Spray-Tan behandeling

 

In 15 minuten een gezonde bruine tint van het merk Vani-T. Heb je bepaalde redenen dat je niet in de zon mag en wil je een gezonde kleur? Of wil je gewoon een gezonde bruine tint, dan is een Spray-Tan behandeling misschien wat voor jou. De tanning is niet schadelijk voor de huid, heeft een verzorgende werking en is daarom geschikt voor alle leeftijden.

 

Het geeft je in 10-15 minuten een prachtig bruine huid. Omdat het (voor de Benelux) een relatief nieuwe techniek is, vertellen wij je graag wat meer over de behandeling.

Daarom spraytanning

 • Direct een gebruinde huid
 • De nieuwe manier van bruin worden zonder schadelijke uv straling.
 • Je voelt je fantastisch en zo zie je er ook uit
 • Het is snel, spray tanning duurt 10-15 minuten
 • Natuurlijk resultaat
 • Goed voor je huid
 • Verzorgd de huid
 • Geweldig voor bruiloften, gala’s en evenementen
 • Bruin naar je vakantiebestemming
 • Kleur afgestemd op uw teint en keuze

 

DHA

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelf bruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 10 tot 15% verwerkt in tanning vloeistoffen. DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt.

Velocity tanning vloeistof is ontwikkeld door specialisten om een natuurlijke, egale bruine teint te creëren. De speciale mix van natuurlijke ingrediënten geven je een vlekkeloze gebruinde kleur.

Spoel de tanning volgens onderstaand schema af om het gewenste resultaat na de behandeling te verkrijgen:

Na 1 uur – Behaal je medium 10% DHA resultaat.
Na 2 uur – Behaal je redelijk hoog 12% DHA resultaat.
Na 3-4 uur – Behaal je een zeer hoge 15% DHA resultaat.

Resultaat

De bruine kleur kunt u ongeveer 7 tot 10 dagen behouden, mits deze goed wordt verzorgd. Dit kunt u doen door het gebruik van een vocht inbrengende crème. Gebruik tijdens het douchen een milde douchegel. Let er na het douchen op dat u met uw handdoek dept, en er niet te fanatiek mee over uw huid schuurt.

Zon

In de eerste paar uur na de behandeling kunt u extra gevoelig zijn voor de zon. Bronzer en DHA beschermen u niet tegen de zon, u bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden hier, gebruik dus altijd bescherming met SPF beschermingsfactor! In eerste instantie wordt uw bruin van de bronzer, die in elke vloeistof zit verwerkt . De werkzame stof is echter DHA. U zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt voor het langdurige effect. De kleur die u direct na de behandeling heeft, geeft wel een heel goed idee over hoe diep de uiteindelijke teint eruit gaat zien

Medisch

Spray tanning is voor iedereen geschikt. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt spray tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap. Als u last hebt vitiligo (witte vlekjes), is het juist de moeite waard om een spray tan te nemen.

VOOR DE BEHANDELING

 • Scrub en hydrateer uw huid de avond ervoor. Geef met name aandacht aan de ellebogen, knieen, enkels en andere droge gebieden
 • Waxen en scheren kan tot ten minste 8 uur voorafgaand aan de behandeling. Zo kunnen porien nog op tijd sluiten
 • Gebruik het liefst geen deodorant, parfum, dagcrème en bodylotion op de dag van de behandeling
 • Verwijder alle make-up van het gezicht
 • Draag donker ondergoed op de dag van de behandeling
 • Neem een paraplu mee voor wanneer het regent vanwege je tan

NA DE BEHANDELING

 • Draag donkere, losse kleding na de behandeling (geen spijkerbroek)
 • Stel douchen of baden, zwemmen en sporten even uit; de ontwikkelingstijd duurt ten minste 4 uur.
 • Hydrateer de gebruinde huid regelmatig met een vocht inbrengende crème.
 • Dep de huid na douchen of baden voorzichtig droog
 • Lange blootstelling aan water zal de kleur sneller doen vervagen

————————————

Meest gestelde vragen

 

WAT IS DHA?

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen.

DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt. Zie ook het artikel over DHA (in het Engels) op Wikipedia.

 

HOE KAN IK MIJ GOED VOORBEREIDEN?

Scrubben: scrub de huid vóór de behandeling, het liefst de dag ervoor. Scheren en waxen kan tot 8 uur voor de sessie (anders is je huid te gevoelig). Make-up/Parfum: verwijder alle make-up voordat de spray tan wordt aangebracht op de huid. Het gebruik van bodylotion, crème, parfum en deodorant op de dag van de sessie wordt afgeraden. Kleding: draag comfortabele, ruime donkere kleding en donker ondergoed op de dag van behandeling.

 

IS SPRAYTANNING VOOR IEDEREEN GESCHIKT?

Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt airbrush tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap, de eerste drie maanden. Als je last hebt vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tan te nemen. Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je dokter op voordat je een spraytan boekt!

 

HOELANG BLIJFT MIJN KLEUR MOOI?

De bruine kleur kun je ongeveer 7 dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kun je doen door het gebruiken van een vochtinbrengende crème. Gebruik tijdens het douchen milde zeep, of milde douchegel. Let er ook op dat je met je handdoek dept, en er niet te fanatiek mee over je huid schuurt.

 

IK GA TROUWEN, HOEVEEL DAGEN KAN IK HET BESTE VAN TE VOREN BOEKEN?

Voor het beste resultaat, is het het beste om twee dagen voor de bruiloft een spray tan te boeken. Dan is je bruine teint op haar mooist, en loop je ook geen risico op vlekken op je jurk. Eventuele vlekken gaan er vaak wel uit bij de stomerij.

 

KAN IK ZWEMMEN EN NAAR DE SAUNA?

Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kun je direct na de behandeling beter ook een achttal uren uitstellen, vanwege het transpireren.

 

WORDT IK NIET ORANJE VAN SPRAY TANNING ?

De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken!

Er zijn verschillende vloeistoffen voor alle huidtinten. Dus als je liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wil, kan dat ook. Voor een roodharige met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt als voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid.

 

WAAROM WORDT IK BRUINER VAN SPRAYTANNING DAN VAN ZELFBRUININGSPRODUCTEN?

De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij spray tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 15%.

 

Product Prijs
Full body Spray-Tan € 32,50
Full body Spray-Tan Binnen 4 weken herhaling € 20,00
Boven + Onderbenen € 22,50
Gezicht + Hals € 16,50

Timorstraat 60 , 2315 BR Leiden info@beautybychar.nl